3 Şubat 2015 Salı

Kitap Tanıtımı- Yorumu ve Alıntılar - Güz Sonrası- Servet Saygınoğlu

ARKA KAPAK:
"Unuttum demeler baştan sonra hikâye... Kim, neyi unutabilmiş ki? O'ndan ayrıldıktan sonra istersen onlarca kişi ile sevgili ol, hatta aradan yıllar geçsin ve evlenip çoluk çocuğa karış... Başkasının elini tuttuğunu gördüğünde, şuranda bir şey düğümlenecek... Söylenen bütün sözler unutulur, bütün mektuplar yakılır; ama hissedilen hiçbir şey unutulmaz. Giden, eli boş gitmez; alır gider... Bir şeyler bırakmaz mı dersin? Bırakır... Hiçbir şey bırakmadı, desen de mutlaka bir şarkı bırakmıştır ve ne yaparsan yap, o şarkıya rastlayacaksın."

Servet Saygınoğlu, Güz Sonrası'nda gündelik hayatın,sıradan insan üzerindeki etkilerini anlatıyor. Özgürce ve tutkuyla... Hiçbir şey unutulmuyor. Servet Saygınoğlu da unutulmayan her şeyi kalemiyle ölümsüzleştiriyor. 

Güz Sonrası, hiç kimsenin iyileri sevmediği ve kalıcı görünmediği bir dünyada, aydınlığa ve daha güzel günlere dair bir ses...

YORUM:
Deneme severler buraya! Servet Sarıoğlu tam sizlik bir kitap yazmış. O içimizden biri. Fikirlerini, gördüklerini anlamış kitabında. Bazılarına karşı çıksam da çoğunu doğru buluyorum. Soğuk Kahve tadında ama daha da toplumsal görüşlere sahip bu kitabı, deneme seviyorsanız muhakkak okumalısınız. Alıntılar bölümünde kitaptan sevdiğim kısımları bulabilirsiniz.
ALINTILAR:
“Dilinin bekçisi, aklının sözcüsü, vicdanının hizmetçisi ol!”
***
“Öfkeliyken karar,  mutluyken vaat, üzgünken cevap verme…”
***
“Kalbi temiz insanlar, hatalarının bedelini henüz yutkunmadan öderler.” Yaptığın bir yanlış sonrasında hemen canın yanıyorsa kendinle gurur duy. Başına gelen, senin için doğru yoldan ayrılmamanı emrediyor.
***
“Güzel bakıp güzel görmek var, sakince, usul usul…”
***
“Ve biliriz ki insanı yaşatan sadece ektiği tohumlar değil, aynı zamanda açtığı yollardır da…”
***
“Mutluluk, onlarca şehir uzaklığında olan bir dost gibidir. Fakat mutsuzluk, gölgemiz misali bizi takip eder.”
***
“Gidersen… Ya sen gitme ya… Nereye gidiyorsun ki…”
***
“Zaman değiştikçe insan mı değişiyor? İnsan, zamanı mı değiştiriyor?”
***
“Gönülden seven sevdiğine kızmaz, sitem eder.”
***
“Daha önce dediğim gibi; umurumda değilsiniz, umurunuzda olmadığımı biliyorum. Karışmasın kimse bana. Ben öğrendiklerimin hepsini yalnızlığımdan, mutsuzluğumdan öğrendim.”
***
“Vakit, boşa harcanacak bir şey değildir.”
***
“Ya olmalı sonuna kadar, ya da hiç geçmemeli uzağından.”
***
“Ben her şeyi hatalarımdan öğrendim.”
***
“İçinde fırtınalar kopsa da karşısındaki insana her şey yolundaymış gibi davrananlar, kavgasını kafasının içinde yaşayanlar, yarasına devayı etrafta değil kimseye sezdirmeden kendinde arayanlar… İşte onlar ender insanlardır; kıymeti bilinesi, her fırsatta yüzü görülesi ölesiye sevilesi…”
***
“Beyninizin et parçası hâlinde kalmasına izin vermeyin. O, çok işe yarıyor.”                  
***
“Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece sen yanlış insanların üzerinde hayal kuruyorsun.” demiş, Montaigne Amca…
***
“İnsan olmak değil, insan kalmak büyük meziyet azizim.”
***
“Oysa kadın, adama değil sevgisinin ziyan olmasına ağlıyordu.”
***
“Sevginin de ölçüsü vardır, fazlasını verirsen harcarlar.”
***

“Çünkü giden, kendisi ile beraber kocaman bir yaşamı da alır gider.”

0 yorum:

Yorum Gönder