2 Şubat 2015 Pazartesi

Kitap Tanıtımı- Yorumu ve Alıntılar- F1 Hızlı Okuma- Tuba Turgut- Melih Arat

ARKA KAPAK: 

Bu kitabın taahhüdü gerçekçidir; Türkiye'deki ortalama okuma hızı dakikada 250-300 kelimedir ve bu kitap sizin hızınızı en az 2 katına çıkarmayı taahhüt ediyor. Bu da bir kitabı, yarı zamanda bitirebileceğiniz anlamına gelir.

Kitabın eş yazarı Tuba Turgut, bu kitabın hazırlanma sürecinde hızlı okumayı öğrenmiştir ve bu işin olabildiğine ikna olduktan sonra bu kitabı Melih Arat ile birlikte yazmaya başlamıştır.
Bu hızlı okuma kitabı, diğer kitaplar gibi sadece göz egzersizlerinden ibaret değildir; başarısı kanıtlanmış birçoğu Melih Arat tarafından geliştirilmiş hızlı okuma stratejileri içermektedir.
Bu kitabı okuduktan sonra kitapları acemi bir şoför gibi ağır ağır okumayacak, usta bir Formula 1 pilotu gibi zevk ve heyecanla bitireceksiniz.

Okur Görüşleri
Bir hızlı okuma kursuna gitmiştim, bu kitap ondan çok daha iyi. Bu kitapla okuma hızım 2 katına çıktı. Esra Nur Erbil

Sınava iki saat kala bütün notları bir anda okuyabilmek ve hatırlamak bir harika. Notlarımı bu kitabın yazarları Melih Arat ve Tuba Turgut'a borçluyum. 
Tuba Demir

Herkes internete ve filmlere bu kadar çok zaman ayırmama rağmen derslerimin bu kadar iyi olmasına hayret ediyor. Bu kitap sayesinde bütün kitapları hızlı okuyorum. 
Şirin Gavas

Eskiden evdeki kütüphane bana okuyamadığım için vicdan azabı verirdi. Bu kitap sayesinde hızlı okuyorum, vicdan azabı bitti.
Ahmet Şan

YORUM:
Çağımızın en büyük sorunlarından biri de hızlı okuyamamak. Gerek öğrenci, gerek iş adamı olalım hızlı okuyup bir şeyleri yetiştirmemiz lazım. Özellikle benim gibi kitap kurduysanız, kitaplara kedinin ciğere baktığı gibi bakıp, silip süpürmek için can atıyorsanız hızlı okumanın bir şart olduğunu düşünüyorum. Peki, bu kitapta neler var? Stratejiler, doğru bildiğimiz yanlışlar ve en önemlisi HIZLI OKUMANIN TARİFİ var. İçinde okuma hızınızı ölçebileceğiniz testler var. Kitapta denilenleri harfiyen uyguladığınızda hızlı okuduğunuzun farkına varacaksınız. Anlayarak hızlı okumak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir kitap.

ALINTILAR:
“Okuma ihtiyacı barut gibidir, bir kere tutuşunca artık sönmez.- Victor Hugo”
***
“Eğer niyetiniz okumaksa yerin bir önemi kalmaz.”
***
“Dünya hızlı okuma rekoru dakikada 3850 kelime Sean Adam’ın elindeydi. 1993 yılında kırılan bu rekorun sahibi Sean Adam 300 sayfalık bir kitabı 24 dakikada okuyabiliyordu.”
***
“Beyin gözlerden, gözler dilden daha hızlıdır. Yani beynin düşünme hızı okuma hızından, okuma hızı da konuşma hızınızdan yüksektir. Beynimiz bizden daha çok bilgi bekler. Biz ona bilgileri yavaş yavaş gönderdiğimizde düşünme ve algılama kapasitesini başka şeyler için de kullanır.”
***
“Beynin yorulması diye bir şey yoktur. Beyin kaslardan oluşmaz. En sürekli, en yoğun, en dayanılmaz çalışmalar bu mucizevî organı yoramaz.”
***
“Beynimiz ve gözlerimiz bir yarış arabası gibidir. Arabanızı her zaman aynı hızda, aynı devirde ve aynı viteste kullanamayacağınız gibi farklı konularda farklı okuma hızlarına sahip olmanız normaldir. Hızlı okuma, mevcut okuma hızınızı katlamayı hedefler.”




0 yorum:

Yorum Gönder